Ontruimingsinstallatie

Een ontruimingsinstallatie stelt u in staat om in het geval van een calamiteit, uw gebouw rustig en ordelijk te ontruimen. De aanwezigheid van een gesproken ontruimingsinstallatie is vaak een wettelijke eis die vastgelegd is in het bouwbesluit. De exacte eisen worden bepaald op basis van het type bedrijf dat u bent. In ieder geval moet u een gecertificeerde ontruimingsinstallatie hebben als u of:

• Meer dan vier vloerniveaus hebt;
• Er meer dan 500 mensen aanwezig kunnen zijn;
• U een oppervlakte hebt van meer dan 10.000 m2.

FvL Audio levert altijd ontruimingsinstallaties voor ontruiming Type-A die voldoen aan de EN54-24 of NEN 2575 norm. Deze installaties worden direct gekoppeld aan de brandmeldcentrale waardoor alles goed op elkaar is afgestemd.

Een duidelijke boodschap staat voorop

Op het moment dat er een calamiteit is in uw gebouw, laat de ontruimingsinstallatie een slow hoop horen en een melding met gesproken woord. Dit kan desgewenst in meerdere talen worden gedaan. Zo bent u er zeker van dat er onder uw bezoekers en medewerkers geen paniek uitbreekt. Door een duidelijke gesproken boodschap kan er ook beter worden gestuurd in de reactie van uw bezoekers en/of personeel. Uiteraard is de verstaanbaarheid van deze boodschap voor zowel u als voor FvL Audio de hoofdzaak. De installatie is altijd autonoom en voorzien van een back-up batterij, zodat het systeem functioneert zoals u dat zou verwachten op het moment dat het echt nodig is.

Een ontruimingsinstallatie is onder andere toe te passen in de volgende ruimtes:
Hotellobby;
Fabriekshal;
School.

Wij kunnen u verschillende mogelijkheden aanbieden voor een ontruimingsinstallatie en desgewenst de installatie voor u verzorgen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.